2022 m. birželio 20-23 d. UAB „Informacinė raida“ atstovai kartu su kitais Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijos nariais vyko į Havro, Diunkerko bei Marselio uostus Prancūzijoje.

Vizito metu delegacijos nariai susipažino su pažangiausių Prancūzijos uostų terminalų veikla, sužinojo, kaip terminalai siekia žalių ir į tvarumą orientuotų tikslų, kokias inovacijas kuria ir diega Prancūzijos uostų terminalų operatoriai, aptarė uostų veiklos ir valdymo skaitmenizavimo klausimus bei informacinių sistemų taikymą ir jų efektyvumą. Taip pat susipažino su birių prekių ir energijos perkrovimo ypatumais Diunkerko uoste bei aplankė Marselio uoste esantį suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalą.

Susitikimų metu UAB „Informacinė raida“ atstovai užmezgė naujus kontaktus, pasisėmė naudingos patirties, aptarė šių uostų terminalų patiriamus iššūkius ir poreikius bei turėjo galimybę pasidalinti savo patirtimi ir kuriamais sprendimais tiek su Prancūzijos uostų atstovais, tiek su kitais Lietuvos jūrų krovos kompanijų delegacijos nariais.